HW Wonen uit Oud-Beijerland is een huisvestigingsorganisatie uit de Hoeksche Waard. Zij bieden in 14 dorpen ruim 9.000 woningen. Zo ook in Puttershoek. Naast de Prinsenhof in Puttershoek, op de plek van de oude drukkerij, heeft HW Wonen een nieuwbouwcomplex van 38 appartementen. Naast de ontwikkeling van het nieuwbouwcomplex wordt ook de buitenruimte hierop aangepast. Het ontwikkelen van de buitenruimte is door HW Wonen in samenwerking met de gemeente Hoeksche Waard gerealiseerd. Hierop is Maas&Nienhuis door de gemeente Hoeksche Waard benaderd om de engineering van de buitenruimte op zich te nemen. Maas&Nienhuis is een partner waar de gemeente Hoeksche Waard in de hele kern regelmatig een diversiteit aan werkzaamheden uitvoert.

Voor de herinrichting kenmerkte de buitenruimte zich voornamelijk door de vele oude bomen. Daarnaast stamt de wijk waarin het complex gebouwd is uit de jaren 60. Dit brengt met zich mee dat er vaak beperkt ruimte is voor de herinrichting. Zo ook hier in Puttershoek. Hier lag dan ook de uitdaging om voldoende ruimte te vinden om het aantal parkeervakken uit te gaan breiden. De uitdaging lag hem dan ook voornamelijk in het behouden van de bomen en het niet beschadigen van de boomwortels. Hier speelde verder ook dat onder maaiveld een leiding van de Gasunie is gelegen. Door de eisen die gesteld worden door de Gasunie, was het pallet aan oplossing kleiner dan normaal. Hier zijn we samen met de gemeente Hoeksche Waard creatief mee om gegaan.

Het project is in het voorjaar van 2023 naar tevredenheid van alle partijen afgerond en opgeleverd. Het resultaat mag er wezen.
Geen items gevonden
© 2024 Maas & Nienhuis  - privacy - Website realisatie door Vanderperk Groep